Odoo boekhouden ... What else?
De boekhouding app van Odoo is de meest geautomatiseerde boekhoudoplossing op de markt.  Door middel van makkelijke synchronisatie met de andere applicaties heb jij als ondernemer meteen het totaal overzicht paraat.  Vaak krijgen wij van ondernemers te horen dat hun huidige boekhouder/administratiekantoor te weinig inzicht verschaft.  
De concurrerende boekhoudpakketen zijn vaak duur & ook nog eens lastig om te laten praten met je eventuele andere applicaties.  Hierdoor moet je boekhouder aan de slag met lijstjes en enorm veel excel documenten om toch maar iets van een net overzicht naar zijn boekhoudpakket te brengen.  Een enorm tijdverlies en ook nog eens geen toegevoegde waarde.   Odoo is veel goedkoper en zorgt ervoor dat iedereen binnen de onderneming ook begrijpt waar de cijfers nu vandaan komen. 
Door gebruik te maken van overzichtelijke dashboards en rapportages, koppelingen met betalingstools en volledige integratie met andere Apps kunnen wij alvast vertellen dat je als ondernemer niet langer moet wachten om over te stappen naar Odoo.  Ook wanneer je wil opschalen naar het buitenland zijn de mogelijkheden met Odoo enorm.  

Betalingsmogelijkheden

Ontvang sneller betalingen door online betalen met creditcard of andere betaalplatforms te ondersteunen.  Zo kunnen klanten sneller en gemakkelijker betalen.

Betalingsherinneringen

Met de Boekhouding App van Odoo kunnen er automatisch e-mails en herinneringsfacturen verstuurd worden.  Maar naast deze opties kan Odoo een persoonlijke planning maken en zo het incassoproces vereenvoudigen.

Automatisering

Bij een goede kennis van Odoo valt er ontzettend veel te automatiseren.  Op deze manier worden de reguliere transacties snel weggewerkt en blijft er meer tijd over om de cijfers te analyseren en hierdoor direct winst te genereren voor de onderneming.

Klantenportaal en overzichten

Via het portaal kan je de bestelstatus, facturen en betaling volgen van alle klanten.  Maar je kan ook direct communiceren met je klant of leveranciers over een factuur.  Dit spaart weer ontzettend veel mails & de informatie is altijd op de juiste plek te vinden.


Join 12 millions Happy users
who grow their business with Odoo
Ik heb een eenmanszaak en wil graag overstappen naar Odoo. Kan dat?

Jazeker.  Wel vinden wij het vanuit FID Accounting belangrijk om eerst samen met jou te kijken naar de activiteiten in je eenmanszaak om dan te beoordelen of Odoo bij je past.  De kracht van Odoo zit in het makkelijk in het totaalaanbod van applicaties.  

Zeker. Wanneer je alleen met de boekhoud applicatie wil starten kan dit vrij simpel gebeuren.  We doorlopen samen de settings in Odoo en zetten een beginbalans, openstaande crediteuren en debiteuren over naar Odoo.  Ook andere imports (bv. klantdata / leveranciersdata) zijn mogelijk.  

Odoo is heel gebruiksvriendelijk dus indien je de capaciteit in huis hebt kan je zeker zelf je boekhouding voeren in Odoo.  FID biedt de mogelijkheid om de algehele adminsitratie uit handen te nemen of puur een controlerende taak (periodiciteit in afstemming) uit te voeren.  

Sinds kort kan de BTW aangifte ook vanuit Odoo naar de belastingdienst verzonden worden.  Hiervoor is wel een PKI-certificaat nodig.  Wij vanuit FID ondersteunen deze functie maar gebruiken daarnaast ook nog de applicatie Fiscaal Gemak om naast de BTW aangifte ook alle andere aangiftes (ICP , jaarrekening, WKR, vennootschapsbelasting etc...) in te dienen bij de belastingdienst.  Met de juiste controles in plaats hoeft dit geen obstakel te zijn. 

Zeker.  Odoo werkt heel makkelijk en wij horen van andere gebruikers dat zij heel tevreden zijn over de manier hoe Odoo werkt.  

De standaard oplossing van Odoo is de SAAS oplossing.  Hierbij ben jij als ondernemer eigenaar van je eigen database.  Dat is prettig want stel dat je, en we kunnen het niet bedenken, toch liever samenwerkt met een andere boekhouder, dan hoef je alleen maar een user (huidige boekhouder) te verwijderen en een nieuwe user  (nieuwe boekhouder) toe te voegen.